Mitt i sommarsemestern för min del – har ni det bra? Har ni semester eller jobbar ni på?
Den här veckan är utmaningen att köra vegetariskt en hel vecka. Det här är en utmaning jag själv driver på för att göra i vår familj, med ganska petiga små och en inte helt opetig vuxen, där alla är vana vid att äta kött, kyckling eller fisk till i princip varje rätt. En av sexåringens favoriträtter är dock vitlökssoppa, så den är alltid ett säkert kort att satsa på när man vill hålla det vego. Ett annat favvo-recept är vegetarisk lasagne som vi gör enligt receptet från Portionen Under Tian.
Just Portionen Under Tian är en utmärkt inspirationssite för såväl vegomat som helt enkelt billigare mat. Namnet antyder ju att det är billigare recept vi pratar om. Även Jävligt gott har många goda recept, där min favorit är vegetarisk pad thai.
Så dags att testa en vecka vego för alla oss som inte är vegetarianer eller veganer till vardags. Kanske hittar du också ett nytt favvo-recept? Dela gärna med dig av dina favoritrecept, jag är på jakt efter sådant som går hem hos kidsen och maken…
Äter du vegetariskt ofta? Eller kanske alltid? Eller hade du önskat att du åt vego oftare?
Intressant, jag har precis samma favoriter 🙂 Portionen Under Tian och Jävligt Gott. Något som går hem hos hela familjen hos oss är annars vegetariska tacos med hackade valnötter (och ev lök) stekt med tacokrydda. Eller vegetarisk pizza.
Får testa vego-tacos, med tanke på vilken stor-favvo tacos är hos övriga familjen 🙂 (Maken hade kunnat äta det sex dagar i veckan. Me, not so much.)
/Cosmonomics
Tycker att böckerna Mera vego och Ännu mera vego är bra! Barnvänligt och inte så tillkrånglat. Ett annat tips är att vegofiera det ni brukar äta, dvs bara byta ut det animaliska mot vegetariskt (kyckling/quorn, köttfärs/sojafärs) så känns det tryggt och ungefär som vanligt! 🙂
Tack för tipsen! 🙂
/Cosmonomics