Tänkte fortsätta på serien med tio tips runt mat, första inlägget hittar du här.
- Baka eget bröd. Tar inte särskilt mycket tid, doftar gudomligt, och kostar knappt någonting. Här är ett utmärkt grundrecept.
- Kött. Förvara i den kallaste delen av kylskåpet så håller det längre. Packa i påsar eller behållare så att köttsaften inte läcker ut.
- Potatis. Lägg ett äpple med potatisen så hindrar man att de får skott.
- Blast från morötterna. Släng det inte, gör en pesto istället! Mums! Och betydligt billigare än att betala uppåt 250 kr/kg för pesto i butik.
- Nötter. Ska faktiskt förvaras i kylen, framför allt den feta sortens nötter, för att de inte ska härskna.
- Broccoli. Släng absolut inte stammen – skala bara bort ytan och ät innanmätet lättkokt, det är lite som sparris och supergott.
- Mjölk och grädde. Kan frysas in för att användas senare till matlagning eller bakning.
- Torrt bröd. Pensla på olja och torka det i ugnen för crostinis eller skorpor.
- Morots- och potatisskal. Fritera för att fixa fredagschipsen.
- Resterna som blev över. Gör pytt-i-panna eller omelett på köttbiten, potatisen, grönsakerna, eller vad som nu blev över.
Eller gör stekt ris med resterna om det inte räcker/passar till Pytt i Panna.
Bra idé, tack för tipset! 🙂