Ytterligare tio tips för maten

Tänkte fortsätta på serien med tio tips runt mat, första inlägget hittar du här.

  1. Baka eget bröd. Tar inte särskilt mycket tid, doftar gudomligt, och kostar knappt någonting. Här är ett utmärkt grundrecept.
  2. Kött. Förvara i den kallaste delen av kylskåpet så håller det längre. Packa i påsar eller behållare så att köttsaften inte läcker ut.
  3. Potatis. Lägg ett äpple med potatisen så hindrar man att de får skott.
  4. Blast från morötterna. Släng det inte, gör en pesto istället! Mums! Och betydligt billigare än att betala uppåt 250 kr/kg för pesto i butik.
  5. Nötter. Ska faktiskt förvaras i kylen, framför allt den feta sortens nötter, för att de inte ska härskna.
  6. Broccoli. Släng absolut inte stammen – skala bara bort ytan och ät innanmätet lättkokt, det är lite som sparris och supergott.
  7. Mjölk och grädde. Kan frysas in för att användas senare till matlagning eller bakning.
  8. Torrt bröd. Pensla på olja och torka det i ugnen för crostinis eller skorpor.
  9. Morots- och potatisskal. Fritera för att fixa fredagschipsen.
  10. Resterna som blev över. Gör pytt-i-panna eller omelett på köttbiten, potatisen, grönsakerna, eller vad som nu blev över.
Dela: